JUGA, RIU, APREN

JUGA, RIU, APREN

miércoles, 4 de diciembre de 2013

Wiki i Vikipèdia


Els wiki són pàgines web compartides on es pot editar la informació escrita pels usuaris des del navegador. Els usuaris poden crear, modificar, enllaçar i esborrar els continguts de la pàgina sobre el tema que tractin. S'utilitza de forma interactiva, fàcil i ràpida. El wiki més conegut és: "la Wikipedia".

La Wikipedia (o Vikipedia en català) és una enciclopèdia virtual on la informació la tenim penjada a internet de manera lliure i editada popularment . Es administrada per la Fundació Wikipedia, una organització sense ànim de lucre. Té més d 37 milons d'articles traduïts a més de 284.

Actualment wikipedia és molt utilitzat per cerca qualsevol paraula, tot i que no és una font del tot fiable, ja que es pot modificar la informació a travès de qualsevol persona que no tingues coneixements.

El vídeo que hem compartit a classe explica clarament la funció de la web i la seva utilitat (amunt).
També hem parlat del naixement de la Wikipedia, creat per Jimmy Wales, a continuació un vídeo molt interessant:




Activitat Viquipèdia

A partir dels wikis hem fet una activitat relacionada amb la Vikipèdia. Hem complementat informació a una de les seves entrades, ja que Vikipèdia és una web pública on tothom pot deixar informació sobre molts temes, però alhora no és informació fiable. Jo he volgut afegir informació on parla del meu poble de la Vall Fosca, Senterada. A continuació l'edjercici:



A la part d'història es pot veure en mode subratllat com he afegit informació. El link és el següent:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Senterada?veaction=edit

No hay comentarios:

Publicar un comentario