JUGA, RIU, APREN

JUGA, RIU, APREN

domingo, 5 de enero de 2014

Gestió de bookmarks i curació de continguts

La gestió de bookmarks o administrador de continguts és una manera de tenir organitzades les teves pàgines web. La curació de continguts és una eina que s'utilitza per filtrar, agrupar i compartir els continguts sobre un tema en concret i que és troben situats a la xarxa. 

L'Spoop.it és una bona eina online, útil per compartir diferents informacions a partir de paraules claus de molts àmbits. 
Està connectat a diferents informacions com Google (blogs) o el Twitter. Permet compartir un tema concret a partir d'un "diari electrònic"personal amb diferents pàgines web.
Quan t'interessen pàgines relacionades amb els teus gustos pots seguir-les i t'apareixen les més actuals al teu Scoop.it.

És molt fàcil fer us del programa, creant un compte nou ja pots començar a utilitzar-lo:


http://www.scoop.it/


Marcadors de Google, Feedly i Twittter

Google té el seu propi servei anomenat "Googel Bookmark" per guardar marcadors d'internet, . Disposant d'un compte de Google ja tens accés al seu servei de Google Bookmark per guardar aquelles pàgines que més t'agradin i accedir a elles més ràpidament.

Dins el navegador de Google Chrome (Google), quan obrim una pàgina veiem a l'extrem superior dret on hi ha la adreça una estrella de color blanc, si volem que aquesta pàgina passi als nostres preferits cliquem a sobre i passa a ser una estrella groga. Se'ns obrirà una pestanya que ens permetrà guardar la pàgina a la carpeta més adient o la possibilitat de crear-ne una de nova. 




Feedly: Lector de RSS amb el que podem accedir ràpidament des d'un navegador web a totes les notícies. Funciona com si fos una mena de "bústia" on trobem les diferents actualitzacions dels llocs webs subscrits, també ens permet buscar nous articles introduint una paraula clau al buscador o seleccionant una categoria específica. Podem agrupar aquestes pàgines subscrites per temàtica i/o carpetes. 

Per a més informació: http://www.enlanubetic.com.es/2013/04/feedly-mi-alternativa-google-reader.html#.VK-HMSuG9ct


Twitter és un servei de xarxa social que permet als seus usuaris enviar i llegir missatges de text per mitjà de la mateixa web de Twitter, sms, missatgeria instantània o bé aplicacions de tercers (Facebook, Twidroid, Tweetie, etc...).

La idea de Twitter es permetre a l'usuari contactar amb gent interessant i aixií poder seguir les seves actualitzacions. Els misatges estàn restringits a tamany (mida petita), i això permet que els usuaris identifiquin amb un sol cop d'ull si algún missatge és interessant. La seva funcionalitat és molt simple, rebre i enviar micro-missatges.



No hay comentarios:

Publicar un comentario