JUGA, RIU, APREN

JUGA, RIU, APREN

lunes, 30 de septiembre de 2013

Scoop.it



Avui a G-TIC hem utilitzat "Scoop.it"; és una eina online útil per compartir diferents informacions a partir de paraules claus de molts àmbits.
Està connectat a diferents informacions com Google (blogs) o el Twitter. Permet compartir un tema concret a partir d'un "diari electrònic"personal amb diferents pàgines web.
Quan t'interessen pàgines relacionades amb els teus gustos pots seguir-les i t'apareixen les més actuals al teu Scoop.it.

És molt fàcil fer us del programa, creant un compte nou ja pots començar a utilitzar-lo:
http://www.scoop.it/.


Les webquest


Ens trobem amb un vídeo que tracta sobre les webquests, i els passos que ha de seguir l'educador.
Les websquest són pàgines d'Internet en les quals l'educador inicia una proposta didàctica on hi ha un treball cooperatiu o individual dels alumnes. Aquest vídeo reflecteix clarament els objectius que presenta i les seves utilitats. La webquest està formada per matèries amb les seves activitats i àrea de professorat. 
El vídeo es troba a Edu3.cat una pàgina molt educativa i enriquidora de molts coneixements.

Edu3.cat

RSS


Avui a la classe de G-Tic hem utilitzat l'RSS és la nova forma d'accedir a la informació. Consisteix en què una vegada selecciones les fonts d'informació d'interès, aquestes fonts (blogs, notícies, fòrums,etc.) enviïn avisos d'actualització a l'usuari, sense la necessitat que l'usuari hagi d'anar comprovant si hi ha novetats en cada una d'elles.

Per a això, cada blog o font de notícies ha de ser afegit  a un programa o pàgina web anomenat agregador d'RSS en el qual anem llistant, les fonts que ens interessen.

És sobretot en essència una sindicació de continguts i l'utilitzem sobretot per difondre informació actualitzada a usuaris que s'han subscrit a la font de continguts.

A classe vam posar aquest vídeo per entendre millor el programa,
el qual us ensenyo a continuació:


domingo, 29 de septiembre de 2013

Google Drive




Google Drive és una eina de Google gratuïta que serveix per compartir documents en grup i poder modificar-ho quan es vulgui. En aquest programa es poden utilitzar: documents, presentacions, fulles de càlcul, fotografies, vídeos...

Sobretot és molt útil per treballs en grups, tu pots crear, compartir, actualitzar...


sábado, 28 de septiembre de 2013

Oridnadors i Llibres Digitals

Avui a classe hem après a utilitzar el Google Drive i ho hem posat en pràctica a partir d'un treball en grup. Havíem de parlar d'un tema d'actualitat o agafar el tema "Els ordinadors portàtils i els llibres digitals a les aules" que és amb el que hem treballat. A partir d'aquí hem comparat els dos conceptes partint el treball per les 2 components del grup, cadascuna treballant des del seu Google Drive.



Aquest excercici és el document drive que parla sobre "Els ordinadors portàtils i els llibres digitals a les aules". A partir d'un document drive hem escrit la informació necessaria i les imatges i tot seguit hem copiat el codi embed per publicar-ho al bloc.


En aquest segon excercici he publicat una presentació des de drive, parlant del tema tractat a partir de diapositives.


En el tercer excercici hem realitzat una enquesta sobre la informació del document i la presentació (els ordinadors portàtils i els llibres digitals). A partir de les respostes dels demès companys es guarden les respostes en un gràfic per així poder comparar-les. 

El treball ha quedat finalitzat amb la presentació mostrada abans, un document de text i la anquesta des de drive.

martes, 24 de septiembre de 2013

Què és un blog?


Avui hem continuat parlant de blogs, i hem vist un vídeo molt interessant sobre Google Docs.

Hem fet una posada en comú sobre els aspectes que coneixíem sobre els blogs a classe, i finalment l'hem definit.

Un blog és una web personal o grupal (ja que pot haver-hi més d'un propietari que el posseeix-hi), que conté informació sobre temes concrets o diversos  i emmagatzema la informació actualitzant-la cronològicament amb entrades o articles de forma gratuiïta.


Link: 
https://dotsub.com/view/382765b7-11e3-4130-986f-f43e7441ed38?utm_source=player&utm_medium=embed



lunes, 23 de septiembre de 2013

Descobrint un blog

Hola sóc la Cristina, estudiant de Blanquerna en el grau d'educació infantil. Aquest blog és el primer que he creat com a alumna i on hi explicaré els meus coneixements en la assignatura de G-TIC.

La matèria anirà abançant i, aquí podré aportar tots els aspectes que he après i relacionar-los o explicar-los conjuntament amb altres metèries com COED.

Es podrà deixar qualsevol comentari i, restarà obert per qualsevol company que tingui algun dubte.


                                                                        Fins aviat!